Nyheter / Struten 2021/05/27

Nytt nummer av medlemstidningen Struten ute nu

Nu är har årets tredje nummer av Junis medlemstidning Struten landat i brevlådorna hos våra medlemmar. Som alltid är tidningen fylld av pyssel, tävlingar, serier och massor av spännande läsning! Kolla in tidningen direkt här på webben!

Det är extra mycket rörelseglädje i Struten nummer 3, eftersom Junis har gått med i Generation pep! Du möter Carolina Klüft som är före detta sjukamparen på världsnivå och nu är pep-chef och Sarah Sjöström som är en av världens bästa simmare och dessutom Pep-ambassadör! Häng med till Junis i Nyköping och Göteborg och möt medlemmarna som gillar att röra på sig i bassängen och på klätterväggen! Dessutom får du träffa Rörelsekompisarna!

I Struten blir även Bäst i test-fest och så får du koll på vilken lägertyp du är. Nyfiken i en strut – det är vi minsann på artisten Dotter som du möter i tidningen. Dessutom hittar du som vanligt kryss, serie och skratt här och i tävlingen har chans att vinna ett kilo godis!

Struten kan du läsa direkt här på webben. Vill du ha tidningen hem i brevlådan? Häng med i Junis och bli medlem du också!

Junis kunskapsdagar

För dig som vill veta mer om hur fler aktörer kan bli bättre på att upptäcka och ge stöd till barn i familjer med missbruk bjuder vi in till digitala kunskapsdagar.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis rapport 2021 – Med makt kommer ansvar

Varje år undersöker Junis vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med risk- och missbruk. Resultatet presenteras i Junis rapport som i år har titeln Med makt kommer ansvar. Här kan du beställa rapporten kostnadsfritt, läsa den direkt digitalt och se hur just din kommun svarat i undersökningen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja