Nyheter / Struten 2021/02/23

Premiär för nya Struten!

Junis medlemstidning Struten har fått en helt ny design! Den är gladare, mer lekfull och mer färg – men ändå hundra procent seriös säger Pontus Landström, redaktör. Precis som Junis ska vara, jättekul verksamhet med en viktig ideologi i ryggen.
– Och så är den större, den ska verkligen kännas som en present. Sen planerar vi att man ska kunna vinna ett kilo godis i varje nummer! Men det får du inte berätta för nån … säger Pontus.

Pontus Landström, redaktör Struten

Hur känns det att lansera nya Struten?
– Fantastiskt, jag är pirrig och förväntansfull!

Pontus berättar att det var tio år sedan Struten gjordes om sist och att alla tidningar behöver göras om då och då.
– Det behövs för att uppdatera det tekniska och anpassa formen till en ny omvärld, men framför allt för att det är så himla roligt. Både för oss som gör tidningen och förhoppningsvis för den som får den. Vi vill ju hela tiden bli bättre och mer relevant för organisationen, säger Pontus.

Vad har varit största utmaningen med att göra om tidningen?
– Vi har ju fem fantastiska juniorreportrar som intervjuar, skriver krönikor och är med och planerar. Vi är så ledsna att inte kunnat träffa dem, på grund av pandemin. Men de har varit fantastiska den här tiden. De har gjort intervjuer hemifrån och det blir såklart inte samma grej som ett riktigt möte. Men med världens bästa juniorreportrar funkar allt!

Ett nytt koncept i Struten är att i varje nummer får en juniorreporter möta en kändis, som berättar om hur det var att själv vara barn och delar med sig av smarta livstips! Där vi också får se hur de såg ut när de var unga, på en före-bild.

Till sist, beskriv nya Struten med 3 ord!
– Förlåt, jag måste säga 6 ord: För barn, med barn, av barn.

 

Alla barn har rätt till en trygg Vit jul

För många barn är julen årets höjdpunkt, men för den som har det jobbigt hemma kan det istället betyda en tid av oro och väntan på att skolan ska börja igen. IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul lyfter vikten av barns rätt till en jul med trygga nyktra vuxna, roliga aktiviteter och glada och mysiga minnen för livet.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.