Nyheter / Struten 2021/02/23

Premiär för nya Struten!

Junis medlemstidning Struten har fått en helt ny design! Den är gladare, mer lekfull och mer färg – men ändå hundra procent seriös säger Pontus Landström, redaktör. Precis som Junis ska vara, jättekul verksamhet med en viktig ideologi i ryggen.
– Och så är den större, den ska verkligen kännas som en present. Sen planerar vi att man ska kunna vinna ett kilo godis i varje nummer! Men det får du inte berätta för nån … säger Pontus.

Pontus Landström, redaktör Struten

Hur känns det att lansera nya Struten?
– Fantastiskt, jag är pirrig och förväntansfull!

Pontus berättar att det var tio år sedan Struten gjordes om sist och att alla tidningar behöver göras om då och då.
– Det behövs för att uppdatera det tekniska och anpassa formen till en ny omvärld, men framför allt för att det är så himla roligt. Både för oss som gör tidningen och förhoppningsvis för den som får den. Vi vill ju hela tiden bli bättre och mer relevant för organisationen, säger Pontus.

Vad har varit största utmaningen med att göra om tidningen?
– Vi har ju fem fantastiska juniorreportrar som intervjuar, skriver krönikor och är med och planerar. Vi är så ledsna att inte kunnat träffa dem, på grund av pandemin. Men de har varit fantastiska den här tiden. De har gjort intervjuer hemifrån och det blir såklart inte samma grej som ett riktigt möte. Men med världens bästa juniorreportrar funkar allt!

Ett nytt koncept i Struten är att i varje nummer får en juniorreporter möta en kändis, som berättar om hur det var att själv vara barn och delar med sig av smarta livstips! Där vi också får se hur de såg ut när de var unga, på en före-bild.

Till sist, beskriv nya Struten med 3 ord!
– Förlåt, jag måste säga 6 ord: För barn, med barn, av barn.

 

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis kunskapsdagar

För dig som vill veta mer om hur fler aktörer kan bli bättre på att upptäcka och ge stöd till barn i familjer med missbruk bjuder vi in till digitala kunskapsdagar.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja