Junis sport - med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Prova på sporter

De föreningar som håller på med Junis sport provar på alla möjliga sporter. En del spelar innebandy, fotboll eller street-hockey – andra testar frisbeegolf, pingis eller något helt annat. Dessutom blir det så klart massor av lek och schysst nyttig mellis!

Oavsett vilken sport din förening utövar så är det viktigaste alltid att alla får vara med. Junis sport ska alltid vara roligt – ingen ska behöva sitta på bänken eller bli utslagen. Precis som alltid i Junis är vi schyssta kompisar som har kul tillsammans.

Junis-loppet

Vi välkomnar alla barn att gå, springa, hoppa, åka barnvagn, rullstol, gå baklänges, hjula – ja, ta sig runt som man vill helt enkelt! Alla barn är vinnare och syftet är att alla barn ska röra på sig och ha kul tillsammans. Rörelseglädje helt enkelt!

Junis-lopp anordnas regelbundet av våra föreningar i olika delar av landet. Under hösten anordnas de till förmån för Radiohjälpens insamling Världens Barn. Här kommer vi att lista kommande Junis-lopp. Håll utkik!

Är du intresserad av att arrangera ett Junis-lopp så kontakta Ola Söderqvist via ola@junis.se

Vill du bli ledare för Junis sport?

Nu letar vi efter ledare som vill leda en förening eller grupp som är intresserade av att sporta och röra på sig. Du som ledare behöver inte vara något sportproffs för att leda Junis sport. Det viktigaste är att du vill bidra till rörelseglädje hos barnen och ge dem en trygg och rolig fritid. Genom utbildning, filmer och material får du lära dig allt du behöver för att leda verksamheten och som grund har du naturligtvis Junis ledarutbildning.

Läs mer om ledarskapet i Junis och anmäl intresse här

Är du redan ledare i Junis och vill starta upp Junis sport i din förening? Kontakta Ola Söderqvist via ola@junis.se för att veta mer.

Om Junis och Generation Pep

Sedan 2020 är Junis en del av nätverket Generation Pep. Syftet är att stärka Junis arbete med att ge barn en trygg, rolig och aktiv fritid. Många barn trivs hos Junis eftersom det är en verksamhet som inte bygger på tävling och uttagning. Nu vill vi växla upp den fysiska rörelsen inom Junis och skapa en aktiv miljö där alla kan delta på sina egna villor.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis sport – med rörelseglädje i fokus

Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.