Internationellt / Nyheter 2023/09/20

Spring för Världens Barn!

Vi välkomnar alla barn att gå, springa, hoppa, åka barnvagn, rullstol, gå baklänges, hjula – ja, ta sig runt som man vill helt enkelt! Alla barn är vinnare och syftet är att alla barn ska röra på sig och ha kul tillsammans. Rörelseglädje helt enkelt! Samtidigt hjälps vi åt att samla in pengar till Världens Barn.

Junis är en av organisationerna som är en del av insamlingskampanjen Världens Barn. Många lokala arrangemang har sin egen insamlingsbössa att skänka pengar till. Vi har också en allmän Junis-bössa ni gärna får bidra med pengar till. Bössan är öppen hela året, men kampanjkulmen är under vecka 39 och 40. Tillsammans gör vi barndomar möjliga 🧡

Varje krona blir två!

Från och med nu fram till 31 oktober dubblar Akelius Foundation samtliga gåvor till insamlingen Världens Barn.  Varje krona blir alltså två!

Häng med på ett Junis-lopp och gör ännu fler barndomar möjliga!

Junis-loppen:

30/9 Flen kl. 12.00–14.00

30/9 Växjö,  Linnéparken kl. 9.00–13.30

Alla barn får goodiebag, medalj och diplom vid målgång. Dessutom får alla barn en nummerlapp vid starten. Sträckan är ca 600 meter och kommer att springas i Linnéparken. Innan start kommer vi ha en kort och rolig uppvärmning som är valfri att delta i. Längs banan kommer det även hända några roliga saker, kanske kommer det såpbubblor flygande eller så behöver du ta dig förbi ett hinder.
Kostnad: 30 kr/barn som går oavkortat till Världens Barn. Avgiften swishas på plats.
Föranmälan krävs. Anmäl dig här.

4/10 Oxelösund, Järntorget kl. 16.45–18.45

Loppet är för alla barn från 0 till 9 år. Vi startar med uppvärmning och tar oss sedan igenom banan på 600 meter. Alla barn får festis, banan och medalj.
Kostnad: 20 kr/barn som går oavkortat till Världens Barn. Avgiften swishas på plats. Tips! Ta även med pant och panta för Världens Barn.
Föranmälan krävs. Mejla din anmälan till nykoping@junis.se senast 1 oktober. Meddela vilket lopp, barnets namn samt ålder.

5/10 Finspång, Bruksparken kl. 17.00

7/10 Nyköping, Folkets park Träffen kl. 12.00–14.00

Loppet är för alla barn från 0 till 9 år. Vi startar med uppvärmning och tar oss sedan igenom banan på 600 meter. Alla barn får festis, banan och medalj.
Kostnad: 20 kr/barn som går oavkortat till Världens Barn. Avgiften swishas på plats. Tips! Ta även med pant och panta för Världens Barn.
Föranmälan krävs. Mejla din anmälan till nykoping@junis.se senast 4 oktober. Meddela vilket lopp, barnets namn samt ålder.

7/10 Östersund, Badhusparken kl. 12.00–15.00

Loppet är för alla barn från 0 till 15 år. Efter ungefär halva loppet kommer barnen passera ett hav av såpbubblor! Väl i mål väntar medalj, diplom och en goodiebag! Vi kommer även ha fina utlottningspriser, hoppborg och prova-på sport!
Kostnad: 40 kr/barn som går oavkortat till Världens Barn. Avgiften swishas på plats.
Föranmälan krävs. Anmäl dig här.

14/10 Katrineholm kl. 12.00–14.00

14/10 Västerås, Arosvallen kl. 12.00

Om du har frågor eller vill ha mer information om Junis-loppen kan du kontakta verksamhetsutvecklare Lina Johansson. lina.johansson@junis.se, 073-3726279.

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.