Tävling! Designa Junis nya mugg!

Designa Junis nya mugg

Junis ska ta fram en ny mugg att sälja i vår shop. Muggen ska visa något som är bra med Junis. Nu behöver vi din hjälp att bestämma hur den ska se ut. Om ditt förslag vinner blir det just din mugg som alla kan köpa!

Gör så här: 
Ditt uppdrag är att göra ett motiv som vi kan trycka på muggen. Motivet ska visa något som är bra med Junis. Du väljer själv om du vill rita på papper eller om du vill rita direkt i datorn. Du får skriva text om du vill, men du får inte använda fotografier. Rita på vitt papper (eller vit bakgrund) och gör ditt motiv så stort som möjligt så blir det lättare att trycka det på muggen.

Vem får vara med? 
Alla som är max 15 år och som är medlemmar i Junis får vara med i tävlingen.

Skicka in:
Sista dag att skicka in är 8 mars 2020. Använd formuläret här under. Din teckning ska vara i något av de här formaten: GIF, JPG, JPEG, PNG eller PDF. Filen får vara max 10 mb stor.
Du kan också skicka in teckningen till:
Muggtävling, Junis, Box 12825, 112 97 Stockholm. (Glöm inte skriva namn och adress!)

Vinster: 
Första pris är 4 muggar som du själv designat. Dessutom kommer din mugg finnas i Junis shop så att alla kan köpa den.
Andra- och tredjepris är ett presentkort på 200 kr att handla för i Junis shop.

Om du vinner:
När ditt motiv ska tryckas på muggen kan vi behöva göra små ändringar, till exempel göra färger starkare och linjer bredare. Det kan också hända att vi sätter dit Junis logotyp eller Junis webbadress på muggen tillsammans med det du ritat.

Skicka in din teckning här: 

   

  Vit jul 2022

  Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Genom att du som vuxen tar ställning för Vit jul och lovar att inte dricka alkohol under julhelgen hjälper du till att förändra normen att julen behöver innehålla alkohol. Ditt ställningstagande inspirerar andra att vara nyktra och ger barnen den trygga vita jul de har rätt till.

  Junis rapport 2022

  Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2021.

  Skattjaktsäventyret börjar här!

  Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

  Vuxna som vet

  Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

  Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

  Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

  Junis 180 föreningar

  Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

  Hitta din Junis-förening

  Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.