Nyheter 2024/03/06

Vi söker projektledare till vår nya stödportal

Vill du arbeta för att fler barn till en vuxen med beroendeproblem får stöd? Vi söker nu en projektledare till vårt kansli i Stockholm.

Junis har fått projektmedel för att skapa en nationell digital stödportal för 8-12-åringar om hur det kan vara att ha en vuxen med beroendeproblem. Portalens interaktiva innehåll sprider kunskap på ett användarvänligt och enkelt sätt.

Du ansvarar för att ta fram och formulera relevant innehåll till portalen. Du leder arbetet med att ta fram de filmer, texter, spel och annat som ska hjälpa barn att förstå mer om sig själva och sin situation. Vi vill peppa barnen att se möjligheter och att förstå att det inte är de som ska ta ansvar för sina föräldrar. Portalen ska ge kunskap, mod och vilja att ta emot hjälp. Den ska också hjälpa barnen att komma vidare till det stöd som finns.

Projektet handlar dels om att bygga portalen, dels om att sprida den så att målgruppen hittar till den. Spridningen måste ägnas mycket kreativitet och tid!

Vi vill tillsammans med målgruppen utforma en attraktiv digital portal som ger svar på de frågor som utsatta barn har, men som de inte vågar ställa. Portalen vänder sig främst till barn, men vuxna ska också finna information om hur man pratar med barn.

I arbetet ingår nära samarbete med en webbyrå som bygger portalen och skapar delar av innehållet, samt samordning av filmare, referensgrupper med professionella och kontakt med barn som ska testa portalen.

Låter det intressant? Läs mer och sök tjänsten här.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Växjö, Härnösand och Trosa!

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.