Junis-ledare

Vi söker engagerade ledare som är redo att göra skillnad - på riktigt!

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild. Du får en kostnadsfri utbildning inom ledarskap och allt stöd du behöver för att du ska bli den trygga ledare du behöver vara. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men vi lovar att du kommer få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?

 

Ditt intresse blir Junis verksamhet

I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du leder en barnverksamhet. Oavsett om du vill hålla på med läger, film, disco, pyssel eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver.

Bli ledare i Junis

Drogfrihet och människor lika värde

Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde.

Vi söker inte vilken ledare som helst

Vi söker dig som är minst 15 år, som tagit avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an det ideella uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet.

Så här blir du ledare

 1. Fyll i intresseanmälan här under.
 2. Vi kontaktar dig och berättar mer om vad det innebär att vara ledare och du får berätta mer om dig själv och ditt engagemang.
 3. Du får gå en gratis ledarutbildning som ger dig alla redskap du behöver för att leda en barnverksamhet.
 4. Du väljer om du vill vara ledare i en befintlig Junis-förening eller om du vill ha hjälp att starta en alldeles egen förening.

  Är du redan medlem i IOGT-NTO, UNF eller NSF?
  Ja, IOGT-NTOJa, UNFJa, NSFNej, jag är inte medlem

   

  Spela roll under uppmärksamhetsveckan

  Spela roll är en årlig uppmärksamhetsvecka som handlar om att sätta fokus på barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. 2023 års uppmärksamhetsvecka är den 13–19 februari. Under veckan kommer Spela rolls arrangörsgrupp att hålla i fyra digitala seminarier som lyfter hur man som vuxen kan spela roll för barn.

  Junis rapport 2022

  Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2021.

  Skattjaktsäventyret börjar här!

  Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

  Vuxna som vet

  Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

  Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

  Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

  Junis 180 föreningar

  Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

  Hitta din Junis-förening

  Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.