Junis-ledare

Vi söker engagerade ledare som är redo att göra skillnad - på riktigt!

Som ledare i Junis blir du en trygghet och en förebild. Du får en kostnadsfri utbildning inom ledarskap och allt stöd du behöver för att du ska bli den trygga ledare du behöver vara. Att leda en barnverksamhet är en utmaning, men vi lovar att du kommer få minnen och erfarenheter för livet. Är du den vi söker?

 

Ditt intresse blir Junis verksamhet

I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du leder en barnverksamhet. Oavsett om du vill hålla på med läger, film, disco, pyssel eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver.

Bli ledare i Junis

Drogfrihet och människor lika värde

Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde.

Vi söker inte vilken ledare som helst

Vi söker dig som är minst 15 år, som tagit avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an det ideella uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare. Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang. I gengäld ger vi dig utbildning, erfarenheter och minnen för livet.

Så här blir du ledare

 1. Fyll i intresseanmälan här under.
 2. Vi kontaktar dig och berättar mer om vad det innebär att vara ledare och du får berätta mer om dig själv och ditt engagemang.
 3. Du får gå en gratis ledarutbildning som ger dig alla redskap du behöver för att leda en barnverksamhet.
 4. Du väljer om du vill vara ledare i en befintlig Junis-förening eller om du vill ha hjälp att starta en alldeles egen förening.

  Är du redan medlem i IOGT-NTO, UNF eller NSF?

  Ja, IOGT-NTOJa, UNFJa, NSFNej, jag är inte medlem

   

  Kongress 2023

  I år är inget vanligt år för i år är det kongressår! I sommar kommer Junis, UNF och IOGT-NTO samlas i Uppsala för att genomföra sina kongresser. Vi ser fram emot att träffas på en fysisk kongress för första gången sedan pandemin för att tillsammans stärka vårt engagemang, ta beslut om Junis framtid – och givetvis umgås och skratta massor!

  Händer i Junis

  Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

  Junis gåvoshop

  I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

  Vuxna som vet

  Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

  Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

  Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

  Junis 180 föreningar

  Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

  Hitta din Junis-förening

  Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.