Struten 2022/04/20

Ett nytt nummer av Struten är ute

Nu är årets andra nummer av Junis medlemstidning Struten ute! Det är ett fullspäckat nummer som tar upp både tårtbakning och krig. Läs tidningen direkt här på webben!

Häng med till Junis-föreningen som har tårtbakartävling och listar när det passar att fira med tårta. Typ alltid. Strutens juniorreportrar tipsar om roliga bus, är nyfikna på tv-Jonas som spelar Agent V och så blir det glassigt strut-test.

I Struten får du också läsa om journalisten Martin som sattes i fängelse när han gjorde sitt jobb, och journalisten Emelie som rapporterar från kriget.

Och som vanligt i Struten kan du pyssla, skapa, kryssa, skratta och tävla. Är du inte redan Junis-medlem? Bli det nu! Då får du också Struten hem i brevlådan. I varje nummer har du dessutom chansen att vinna ett kilo godis!

Här kan du bläddra i Struten direkt på webben 

Spela roll under uppmärksamhetsveckan

Spela roll är en årlig uppmärksamhetsvecka som handlar om att sätta fokus på barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. 2023 års uppmärksamhetsvecka är den 13–19 februari. Under veckan kommer Spela rolls arrangörsgrupp att hålla i fyra digitala seminarier som lyfter hur man som vuxen kan spela roll för barn.

Junis rapport 2022

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2021.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.