Struten 2022/04/20

Ett nytt nummer av Struten är ute

Nu är årets andra nummer av Junis medlemstidning Struten ute! Det är ett fullspäckat nummer som tar upp både tårtbakning och krig. Läs tidningen direkt här på webben!

Häng med till Junis-föreningen som har tårtbakartävling och listar när det passar att fira med tårta. Typ alltid. Strutens juniorreportrar tipsar om roliga bus, är nyfikna på tv-Jonas som spelar Agent V och så blir det glassigt strut-test.

I Struten får du också läsa om journalisten Martin som sattes i fängelse när han gjorde sitt jobb, och journalisten Emelie som rapporterar från kriget.

Och som vanligt i Struten kan du pyssla, skapa, kryssa, skratta och tävla. Är du inte redan Junis-medlem? Bli det nu! Då får du också Struten hem i brevlådan. I varje nummer har du dessutom chansen att vinna ett kilo godis!

Här kan du bläddra i Struten direkt på webben 

Alla barn har rätt till en trygg Vit jul

För många barn är julen årets höjdpunkt, men för den som har det jobbigt hemma kan det istället betyda en tid av oro och väntan på att skolan ska börja igen. IOGT-NTO-rörelsens kampanj Vit jul lyfter vikten av barns rätt till en jul med trygga nyktra vuxna, roliga aktiviteter och glada och mysiga minnen för livet.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.