Nyheter 2022/12/09

Junis sport får stöd av Kronprinsessparet

För andra året i rad har Junis sport fått stöd av Kronprinsessparets Stiftelse. Stödet kommer att utveckla Junis sport i landet och är en fantastisk möjliggörare för att fler barn ska få ta del av vår sportverksamhet.

Kronprinsessparets Stiftelse stöttar organisationer, projekt och eldsjälar som främjar hälsa och arbetar för stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige. Stiftelsens ambition är att barn och ungdomar ska få tillgång till en trygg arena där de kan vara sig själva, utvecklas och hitta motivation och vuxna förebilder.

Junis Sport är en av alla verksamheter vi erbjuder. Här är fokus på gemenskap, utveckling och rörelseglädje. Barnen ges trygghet att våga prova olika sporter i deras eget tempo utan tävlingsinslag, där alla får vara med. Junis sport har ett tydligt upplägg där träffarna delas in i tre olika delar, rörelse, teknik och prova på spel. De lär sig också om att vara en schysst kompis där varandras olikheter respekteras. Hos oss ska barns självkänsla och självförtroende växa.

Läs mer om stödet till Junis sport

Junis kommunrapport 2024

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

Händer i Junis

Händer i Junis är Junis medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I Händer i Junis hälsar vi på roliga aktiviteter och läger, vi intervjuar medlemmar, tipsar, bakar smarriga recept, löser knep och knåp och mycket mer!

Junis profilshop

Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

Junis kurshelger

Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Junis gåvoshop

I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 150 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.