Nyheter 2022/12/09

Junis sport får stöd av Kronprinsessparet

För andra året i rad har Junis sport fått stöd av Kronprinsessparets Stiftelse. Stödet kommer att utveckla Junis sport i landet och är en fantastisk möjliggörare för att fler barn ska få ta del av vår sportverksamhet.

Kronprinsessparets Stiftelse stöttar organisationer, projekt och eldsjälar som främjar hälsa och arbetar för stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige. Stiftelsens ambition är att barn och ungdomar ska få tillgång till en trygg arena där de kan vara sig själva, utvecklas och hitta motivation och vuxna förebilder.

Junis Sport är en av alla verksamheter vi erbjuder. Här är fokus på gemenskap, utveckling och rörelseglädje. Barnen ges trygghet att våga prova olika sporter i deras eget tempo utan tävlingsinslag, där alla får vara med. Junis sport har ett tydligt upplägg där träffarna delas in i tre olika delar, rörelse, teknik och prova på spel. De lär sig också om att vara en schysst kompis där varandras olikheter respekteras. Hos oss ska barns självkänsla och självförtroende växa.

Läs mer om stödet till Junis sport

Spela roll under uppmärksamhetsveckan

Spela roll är en årlig uppmärksamhetsvecka som handlar om att sätta fokus på barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. 2023 års uppmärksamhetsvecka är den 13–19 februari. Under veckan kommer Spela rolls arrangörsgrupp att hålla i fyra digitala seminarier som lyfter hur man som vuxen kan spela roll för barn.

Junis rapport 2022

Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2021.

Skattjaktsäventyret börjar här!

Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

Vuxna som vet

Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 180 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.