Måla FRED och bli en av konstnärerna i Junis utställning!

Förra året ordnade Junis-föreningarna konstutställningar om de Globala målen, där kända konstnärer och serietecknare målade varsitt mål. Nu är det dags igen – och din målning kan bli ett av de konstverk som visas runt om i landet tillsammans med de andra konstnärernas tavlor. Dessutom kan du vinna 1000 kronor!

Gör så här

Måla ett konstverk som föreställer FRED. Du får tolka det fritt! Kanske målar
du hur jorden ser ut om det är fred, hur man mår när det inte längre finns
några krig eller något helt annat! Måla på ett vitt papper (minst A4 i storlek)
eller digitalt. Måla hellre med tusch eller målarfärger än med blyerts – då
syns det bättre i tryck. Om ditt konstverk vinner kan vi behöva göra små justeringar för att trycket ska bli bättre, till exempel göra linjer tjockare.

Vinster

1:a pris
Presentkort på Panduro, värde 1000 kr + ditt konstverk trycks som ett av
konstverken i utställningen.
2:a-5:e pris
Varje pristagare får två snygga Junis-muggar i porslin!

Skicka in

Skicka din teckning senast 20 mars 2022 till:
”Måla fred”
Junis
Box 12825
112 97 Stockholm

(glöm inte skriva namn, adress och e-post!)

Vill du skicka in digitalt gör du det här:

  Om utställningen

  Utställningen ”Vi skapar framtiden” består av 17 konstverk – ett för varje Globalt mål. Medverkande konstnärer är bland andra Henrik Jonsson som illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta och serietecknaren Sara Olausson. Utställningen äger rum i föreningar runt om i hela landet, för att sprida kunskap om de Globala målen. ”Vi skapar framtiden” arrangeras av IOGT-NTO-rörelsen (där Junis ingår), Studieförbundet NBV och Våra Gårdar.

  Vit jul 2022

  Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Genom att du som vuxen tar ställning för Vit jul och lovar att inte dricka alkohol under julhelgen hjälper du till att förändra normen att julen behöver innehålla alkohol. Ditt ställningstagande inspirerar andra att vara nyktra och ger barnen den trygga vita jul de har rätt till.

  Junis rapport 2022

  Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2021.

  Skattjaktsäventyret börjar här!

  Häng med på Junis skattjakt! Runt om i landet ligger hundratals skatter gömda. Hitta dem och svara på frågorna, så kanske det blir du som vinner ett av de fina priserna. Junis skattjakt är öppen för alla barn som är, eller blir, medlemmar i Junis!

  Vuxna som vet

  Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

  Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

  Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

  Junis 180 föreningar

  Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

  Hitta din Junis-förening

  Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.