Måla FRED och bli en av konstnärerna i Junis utställning!

Förra året ordnade Junis-föreningarna konstutställningar om de Globala målen, där kända konstnärer och serietecknare målade varsitt mål. Nu är det dags igen – och din målning kan bli ett av de konstverk som visas runt om i landet tillsammans med de andra konstnärernas tavlor. Dessutom kan du vinna 1000 kronor!

Gör så här

Måla ett konstverk som föreställer FRED. Du får tolka det fritt! Kanske målar
du hur jorden ser ut om det är fred, hur man mår när det inte längre finns
några krig eller något helt annat! Måla på ett vitt papper (minst A4 i storlek)
eller digitalt. Måla hellre med tusch eller målarfärger än med blyerts – då
syns det bättre i tryck. Om ditt konstverk vinner kan vi behöva göra små justeringar för att trycket ska bli bättre, till exempel göra linjer tjockare.

Vinster

1:a pris
Presentkort på Panduro, värde 1000 kr + ditt konstverk trycks som ett av
konstverken i utställningen.
2:a-5:e pris
Varje pristagare får två snygga Junis-muggar i porslin!

Skicka in

Skicka din teckning senast 20 mars 2022 till:
”Måla fred”
Junis
Box 12825
112 97 Stockholm

(glöm inte skriva namn, adress och e-post!)

Vill du skicka in digitalt gör du det här:

  Om utställningen

  Utställningen ”Vi skapar framtiden” består av 17 konstverk – ett för varje Globalt mål. Medverkande konstnärer är bland andra Henrik Jonsson som illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta och serietecknaren Sara Olausson. Utställningen äger rum i föreningar runt om i hela landet, för att sprida kunskap om de Globala målen. ”Vi skapar framtiden” arrangeras av IOGT-NTO-rörelsen (där Junis ingår), Studieförbundet NBV och Våra Gårdar.

  Junis kurshelger

  Junis presenterar roliga och utvecklande utbildningar för dig som vill bli en kunnigare och bättre ledare! Välkommen till kurshelger i Härnösand och Trosa!

  Junis kommunrapport 2024

  Varje år undersöker vi vilket stöd landets kommuner ger de barn som växer upp i familjer med missbruk. Vi ger också exempel på människor, forskning och verksamhet som gör skillnad för de här barnen. Läs mer om hur läget såg ut för barn i Sverige 2023.

  Klasskompisar – tretton noveller, tjugotvå teman, tusen känslor

  Klasskompisar är Junis nya material för värdegrundsarbete som ger barn och unga möjlighet att prata om viktiga frågor. Klasskompisar består av noveller som kan läsas högt för en klass eller grupp, i valfri ordning och valfritt antal. Till varje novell finns en introduktion för dig som är lärare eller ledare, en mängd övningar för klassen eller gruppen och ett arbetsblad för enskild reflektion.

  Junis profilshop

  Behöver ni ledartröjor, kåsor och sporkar, ballonger eller annan Junis-merch? Spana in vår profilshop och beställ Junis-kläder och prylar till föreningen.

  Junis sport – med rörelseglädje i fokus

  Gillar du att röra på dig? I Junis sport får alla vara med! Vi testar olika sporter och rörelselekar och du behöver inte ha några förkunskaper. Ingen blir petad eller utslagen - det viktigaste är att vi har riktigt kul tillsammans och är schyssta kompisar!

  Vuxna som vet

  Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

  Junis gåvoshop

  I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

  Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

  Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

  Junis 150 föreningar

  Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

  Hitta din Junis-förening

  Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 150 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.