Måla FRED och bli en av konstnärerna i Junis utställning!

Förra året ordnade Junis-föreningarna konstutställningar om de Globala målen, där kända konstnärer och serietecknare målade varsitt mål. Nu är det dags igen – och din målning kan bli ett av de konstverk som visas runt om i landet tillsammans med de andra konstnärernas tavlor. Dessutom kan du vinna 1000 kronor!

Gör så här

Måla ett konstverk som föreställer FRED. Du får tolka det fritt! Kanske målar
du hur jorden ser ut om det är fred, hur man mår när det inte längre finns
några krig eller något helt annat! Måla på ett vitt papper (minst A4 i storlek)
eller digitalt. Måla hellre med tusch eller målarfärger än med blyerts – då
syns det bättre i tryck. Om ditt konstverk vinner kan vi behöva göra små justeringar för att trycket ska bli bättre, till exempel göra linjer tjockare.

Vinster

1:a pris
Presentkort på Panduro, värde 1000 kr + ditt konstverk trycks som ett av
konstverken i utställningen.
2:a-5:e pris
Varje pristagare får två snygga Junis-muggar i porslin!

Skicka in

Skicka din teckning senast 20 mars 2022 till:
”Måla fred”
Junis
Box 12825
112 97 Stockholm

(glöm inte skriva namn, adress och e-post!)

Vill du skicka in digitalt gör du det här:

  Om utställningen

  Utställningen ”Vi skapar framtiden” består av 17 konstverk – ett för varje Globalt mål. Medverkande konstnärer är bland andra Henrik Jonsson som illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta och serietecknaren Sara Olausson. Utställningen äger rum i föreningar runt om i hela landet, för att sprida kunskap om de Globala målen. ”Vi skapar framtiden” arrangeras av IOGT-NTO-rörelsen (där Junis ingår), Studieförbundet NBV och Våra Gårdar.

  Spring för Världens Barn

  Vi välkomnar alla barn att gå, springa, hoppa, åka barnvagn, rullstol, gå baklänges, hjula – ja, ta sig runt som man vill helt enkelt! Alla barn är vinnare och syftet är att alla barn ska röra på sig och ha kul tillsammans. Rörelseglädje helt enkelt! Samtidigt hjälps vi åt att samla in pengar till Världens Barn. Från och med nu fram till 31 oktober kommer samtliga gåvor till insamlingen Världens Barn att dubblas. Häng med på ett Junis-lopp och gör ännu fler barndomar möjliga!

  Händer i Junis

  Händer i Junis är Junis nya medlemstidning som alla medlemmar och ledare får hemskickad i brevlådan fyra gånger om året. I det allra första numret av Händer i Junis intervjuar vi medlemmen Gunnar som är en karateälskande bakfantast. Du får läsa om junisarna som har sovsäcksmys på läger och så får du ta del av hur du kan vara en supersnäll kompis på Junis-träffen. Vi bjuder också på ett mumsigt recept på regnbågsmuffins, knep och knåp och klurigt korsord.

  Junis gåvoshop

  I Junis gåvoshop kan du köpa gåvokort för att stödja vårt arbete och bidra till att fler barn får vara med på roliga och trygga fritidsaktiviteter. Vår verksamhet gör skillnad för många barn och unga och ditt bidrag hjälper oss att nå ännu fler.

  Vuxna som vet

  Junis kunskapsportal - Vuxna som vet - vänder sig till dig som möter barn i din yrkesroll eller i ditt ideella engagemang. Här får du kunskap om hur barn påverkas av vuxnas missbruk, samt hur du kan upptäcka barn som far illa. Tillsammans kan vi göra skillnad för barnen.

  Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

  Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

  Junis 180 föreningar

  Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

  Hitta din Junis-förening

  Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 180 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.