Junis-läger / Nyheter 2020/08/31

4200 barn på sommarens Junis-aktiviteter

Grillning, filmläger, besök i skateparken, tältövernattningar, flottbygge, lådbilsrace och mycket mer. Junis-sommaren har varit fylld av aktiviteter och totalt har nästan 4200 barn deltagit!

Junis sommaraktiviteter har genomförts från Boden i norr till Hässleholm i söder.
– Nära 350 arrangemang har det blivit under sommarlovet och det är ju helt fantastiskt! säger Junis förbundsordförande Mona Örjes.

En av sommarens aktiviteter var Junis Göteborgs dagläger som de kunde genomföra tack vare bidrag från Göteborgs stad.
–  Vi fick pengar att använda till verksamhet under sommarlovet och kunde tack vare det arrangera dagkollo för barn från tre olika stadsdelar. Varje dag körde vi dem i bussar ut till vårt sommarhem vid havet. Vi hade temat ”Pirat och Skattjakt” med en skattjakt under dag två och mycket bad. Det blev väldigt uppskattat! berättar Björn Borgström.

Ett annan av sommarens arrangemang ordnades i Östersund:
– Vi hade många glada och nöjda barn som fick göra skattjakt, leka, pyssla armband, måla, spela mjuktennis, samarbeta och äta glass. Lokaltidningen och lokalradion kom för att rapportera om oss och det resulterade i grymt bra publicitet för Junis så det var kul! Det var verkligen superfina dagar som gav mersmak inför höstens verksamhet, säger Lina Johansson.

Junis sommaraktiviteter möjliggjordes av de 570 ideella Junis-ledarna som ställde upp med sin tid och sitt engagemang.
– Jag är både glad och stolt över allt vi har kunnat genomföra i sommar. Många barn har fått andra aktiviteter inställda i år och vår verksamhet har varit viktigare än någonsin. Tack vare alla ledare som gett av sin tid har vi gett många barn fina minnen för livet, säger Mona Örjes.

Bli medlem i Junis

Junis finns i hela landet och erbjuder kul och trygg verksamhet där alla barn mellan 7 och 15 år är välkomna. Är du över 15 år kan du bli ledare. Vi hoppas att du vill hänga med!

Häng med på Junis skattjakt!

Nu startar Junis skattjakt! Runt om i hela landet ligger våra skatter gömda och din uppgift är att hitta dem. Om du svarar rätt på de kluriga frågorna i skatterna så kanske det blir just du som vinner en sparkcykel, en skateboard eller något annat coolt pris! Äventyret börjar här!

Vill du göra skillnad på riktigt? Bli Junis-ledare!

Som ledare i Junis gör du skillnad. Du ger av din tid och ditt engagemang. I utbyte får du erfarenhet och minnen för livet. Och för barnen blir du en trygghet och en förebild.

Junis 200 föreningar

Junis finns i hela Sverige. Här kan du hitta ditt distrikt och föreningar nära dig.

Hitta din Junis-förening

Junis föreningar finns över hela Sverige. Fler än 200 stycken fördelade på 23 distrikt. Ange ort eller distrikt nedan för att hitta föreningar nära dig.
    Vill du bli medlem i Junis?
    Ja